29. 9. 2020
Ano šéfe po Litovelsku
Ano, šéfe po Litovelsku!
Praktické zkušenosti jsou alfou a omegou středního vzdělávání. V SOŠ Litovel si to dobře uvědomují, a tak pro své žáky letos přichystali sérii zážitkových workshopů, které jim poskytnou nenahraditelné zkušenosti do praxe, ale zároveň je budou motivovat k poznávání svého řemesla.
Všechny workshopy proběhnou v restauraci Za Školou v Litovli, která je místem odborného praktického výcviku žáků Střední odborné školy Litovel, oboru Kuchař-číšník. 24. září 2020 proběhl už druhý workshop s odborníkem, který byl zaměřen na přípravu Sladkovodních i mořských ryb a plodů moře. „Jsem rád, že Olomoucký kraj tento projekt podpořil. Kontakt s profesionálem je opravdu to nejlepší, co může pro žáky být“, řekl Ladislav Hynek, náměstek hejtmana, který si přípravu ryb sám přijel vyzkoušet.
Název projektu je inspirován známým pořadem, v rámci kterého jsou poskytovány rady restauračním zařízením a kuchařům pro zlepšení provozu a úrovně jídla. V rámci projektu proběhne 8 tematických workshopů pro žáky Střední odborné školy Litovel, které budou vedeny odborníky v oboru (kuchař, barman, marketing).
Ředitel školy Pavel Skácel považuje první workshop za velmi zdařilý a je rád, že pozitivní zpětnou vazbu dostal i přímo od studentů. „Projekt nám pomůže rozšířit dovednosti a kompetenci žáků oborů Kuchař-číšník, a zároveň i provozu restaurace Za školou“, dodává Skácel.
V dalších týdnech žáky čeká např. příprava steaků, domácího pečiva, na druhou stranu ale i trendy jako je příprava jídla ve food trucku. Těšíme se na ochutnávku!